Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Bestsellers
€59,95
€49,95
Zo kies je de juiste kleur lipstick of lipgloss

Zo kies je de juiste kleur lipstick of lipgloss

Als er iets niet mag ontbreken bij een mooie make-up look, is het wel lippenstift. Maar welke kleur lippenstift kun je dan het beste kiezen? En misschien vraag je jezelf wel af, welke kleur lippenstift past bij mij en mijn huidskleur? Tegenwoordig zijn er namelijk zo ontzettend veel verschillende kleuren lippenstift, dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Van rode lipgloss tot een donkere lippenstift, in deze blog vertellen wij je welke lippenstift bij jou past!

Welke lippenstift past bij mij?

Om erachter te komen welke kleur lippenstift of lipgloss het meest geschikt is voor jou, is het van belang om te weten wat de ondertoon van jouw huid is. We onderscheiden namelijk de lippenstift koele ondertoon van de lippenstift voor een warme ondertoon. Om de ondertoon van jouw huid te bepalen, is de kleur van jouw aders van belang. Groene aders horen bij een warm huidtype, terwijl paarse of blauwe aderen bij een koel huidtype horen. Aan de hand hiervan kan je erachter komen welke kleur lippenstift het beste bij jou past en is ‘welke lippenstift past goed bij mij?’ niet langer een vraag, maar weet je precies welke lippenstift je moet kopen.

Een warme of koele ondertoon

De kleuren lippenstift die geschikt zijn voor een huid met een koele ondertoon zijn onder andere: roze, nude en cranberry. Een rode of lipgloss roze is dus heel erg geschikt voor mensen met een koele huid. Voor een huid met een warme ondertoon kies je eerder voor kleuren als perzik, brons of lichtroze. Ook kan een bruine lippenstift mooi staan bij mensen met een warme ondertoon.

Een lichte, medium of donkere huid

Ook kan je de kleuren van een lippenstift bepalen aan de hand van jouw huidskleur, want er zijn natuurlijk verschillende huidskleur tinten. Heb jij een lichte huidskleur? Kies dan voor abrikoos, roze of nude tinten. Als jij een medium huid hebt kan je voor iets donkerdere lippenstift kleuren kiezen, zoals een bessenkleur of donkerroze. Mensen met een donkere huid kunnen ook kiezen voor een donkere lippenstift, zoals een bruine of rode lipgloss. Kortom: welke kleur lippenstift bij jou past is afhankelijk van huidskleur tinten en van de ondertoon van jouw huid.